NIJE BILO OTMICE DJETETA U CAZINU

Podijelite ovaj članak:

Dvije učenice petog razreda osnovne škole u Cazinu ranije su direkoru prijavile kako su svjedočile otmici djeteta.

Vlasnik plavog kombija, čije su fotografije sa nadzornih kamera u blizini Osnovne škole “Cazin 1” u Cazinu objavljene na društvenim mrežama, kao vozila u kojem su navodni otmičari jutros odvezli dijete, došao je u prostorije Policijske stanice Bihać i ispričao zašto se njegov kombi nalazi na nadzornim snimcima, te da nije bilo nikakve otmice.

Kako je kazao Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, vlasnik spornog kombija prepoznao je svoje vozilo na fotografijama, te razjasnio situaciju. 

– On je ispričao kako je svojim kombijem u to vrijeme bio ispred tržnog centra nedaleko od škole, zajedno sa prijateljima – bračnim parom, i njihovim djetetom starim oko četiri godine. Oni su u tržnom centru obavili ono što su trebali, sjeli u vozilo i unutra ubacili dijete, što su djevojčice pogrešno protumačile, te se uputili prema Bihaću. Od vlasnika kombija i drugih osoba su uzete izjave, te je u ovom slučaju najvjerovatnije u pitanju pogrešna percepcija učenica onoga što se dogodilo – kazao je za Faktore Šiljdedić. 

Dvije učenice petog razreda ranije su direkoru škole prijavile kako su svjedočile otmici djeteta. Navodno su vidjele kako je neki muškarac ubacio dijete u kombi. Direktor je o tome obavijestio policiju jutros oko 10 sati.

Odmah se pristupilo provjeri informacija ne terenu, a policiji tokom dana nije prijavljen nestanak nijednog djeteta bilo gdje na području Cazina.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x