Nije se samo Ronaldo proslavio protiv Atletica: Maestralni Pjanić u fokusu svjetskih medija

Podijelite ovaj članak:

Fudbaleri Juventusa rezultatom 3:0 su savladali Atletico Madrid i osigurali plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a vanserijska partija Cristiana Ronalda došla je na naslovnice svih svjetskih medija.

Ipak, pored njega sjajnu utakmicu odigrali su još neki fudbaleri Juventusa, poput Leonarda Spinazzole, Federica Bernardeschija i Emrea Cana.

Međutim, još jedan igrač se svojim odličnim nastupom izdvojio od njih, a mnogi smatraju da mu je ovo bila najbolja utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

Naravno, radi se o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću, koji je diktirao tempo od prve do posljednje minute utakmice sa Atletico Madridom. U prilog tome govori i statistika. Ona pokazuje da je Pjanić zaista u svim segmentima igre pružio i više nego dobru partiju, dostojnu reputacije jednog od najboljih veznjaka svijeta.

Miralem Pjanić je bio najbolji na utakmici po broju odigranih pasova, sa ukupno 83 tačna dodavanja, a imao je i najveći procenat dodavanja, 83,1%. To je priličan uspjeh, uzme li se u obzir da je Atletico tokom najvećeg dijela utakmice pokušavao da limitira njegovu mogućnost da dodavanjima “otključa” njihovu odbranu.

Ipak, pravi je uspjeh Miralema Pjanića činjenica da je igrač koji je pretrčao ubjedljivo najviše od svih na terenu. Sa 12,17 pretrčanih kilometara, Pjanić je pokazao da je spreman maksimalno raditi za tim i da je sposoban igrati i u defanzivi veliku ulogu. 

Nema dileme da će njegove slične igre u nastavku sezone biti ključne za Juventus u borbi za naslov evropskog prvaka.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x