Nikčević: Crna Gora je na ivici da nestane

 

Novinarka iz Crne Gore Tamara Nikčević izjavila je da je ta država “na ivici sukoba” i da je “na ivici da nestane”.

“Sve institucije su planski srušene. Na djelu je bukvalno državni udar. Rastura se jedna država koja je 2020. godine bila lider u EU integracijama. Isključivo jedna strana i satanizacija”, kazala je Tamara Nikčević na tribini “Autonomija – sloboda znači odgovornost”, prenosi Beta.

Na debati u okviru manifestacije “Dani Srđana Aleksića” u Banjoj Luci, ona je rekla da se Crna Gora nalazi “u medijskoj okupaciji”, jer je na djelu ekspanzija i dominacija medija pod utjecajem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Izuzev portala Autonomija mislim da se u Srbiji ne može ni u jednom mediju čuti glas iz Crne Gore. Nijedno jedino slovo nijednu riječ o onome s čime se suočava Crna Gora, a suočava se sa brutalnom agresijom Aleksandra Vučića i srpsko-ruske agenture”, kazala je Nikčević.

‘Prevladava anticrnogorski narativ’

Dodala je da se to može uporediti sa onim šta je srpska propaganda radila sa Albancima krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

“Na djelu je dehumanizacija, na djelu je ukidanje prava na identitet, na naciju, kulturu, na bilo koju vrstu autonomije”, ocijenila je Nikčević.

Predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić ocijenio je da je većina u Srbiji izrazito nacionalistička.

“U Srbiji odavno prevladava anticrnogorski narativ. I sa opozicione pa čak i građanske strane Crnogorcima odriče pravo da budu crnogorski. Mislim da Crnu Goru spašava samo to što je članica NATO-a”, rekao je Bodrožić.

On je ocijenio da je 95 posto medija u Srbiji režimski orijentisano.

“Nezavisni novinari su politički protivnici, tako ih vlast percipira, jer je opozicija veoma slaba”, rekao je Bodrožić, prenose Agencije

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x