Njemačka porodica doselila u Žepče i tu započeli vlastiti biznis

Podijelite ovaj članak:

Porodica Schlimper, Malte i Christina te njihovo troje djece, Malena, Karina i Kurt se preselila iz Njemačke u Žepče kako bi započeli novo poglavlje u svom životu, izvan Evropske unije.

Porodica je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što su se odlučili za Žepče kao svoj novi dom te su izrazili interes za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Djeca pohađaju osnovnu školu u Žepču, a zahvaljujući ljubaznosti i pomoći razrednih učiteljica, krenuli su sa učenjem jezika i usvajanjem novih znanja.

Općinski načelnik, Mato Zovko srdačno je dočekao porodicu Schlimper u svome uredu te ih upoznao s historijom Žepča, lokalnim projektima, saradnjom sa njemačkim međunarodnim organizacijama, te kulturnim događajima i drugim važnim informacijama o Žepču. Porodica Schlimper je iskazala svoju želju za integracijom i doprinosom razvoju općine.

Malte Schlimper se zahvalio općinskom načelniku na toplom dočeku i korisnim informacijama.

Schlimper je prije dva mjeseca kupio kuću za svoju porodicu, a prije mjesec dana registrirao firmu „Hanseatische Beratung“ za rad u oblasti energetike, prodaje i zaštite na radu, prenosi Biznis info. Ovom prilikom se zahvalio Mariji Kresić koja im je sa svojom firmom StartUP MAYA dala veliku podršku u osnivanju firme pri administrativnim i bankarskim procedurama.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x