Nokautirao rivala za 37 sekundi: “Gdje bosanska šaka udari, tu trava ne raste” (VIDEO)

Erko Jun je ostvario treću pobjedu u MMA, pošto je na KSW 49 eventu za samo 38 sekundi nokautirao Poljaka Akopa Szotaka.

Erko je kao favorit ušao u meč. Ipak, niko nije očekivao da će tako lako doći do trijumfa, a Poljak je pao već iz prvog pravog udarca.

Bh. borac je pogodio desnim krošeom Szostaka, ovaj je brzo pao, a Erko je potom na zemlji poslao još nekoliko dobrih udaraca.

“Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dva kruga. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko je moj sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me u borbi. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali uskoro ćete me vidjeti u Octagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali treniram VMA na visokoj razini. Vidjeli ste me kako se krećem, kontrolirajući mog protivnika i udarajući ga da završim borbu. To je zbog treninga s ljudima na visokoj razini. Dokazao sam da sam pravi borac”, rekao je Ermin Junuzović (20) alias Erko Jun, dodavši:

“Tamo gdje bosanska ruka udara, tu travu više ne raste. Sinoć je bila sjajna večer za UFD Gym iz Düsseldorfa, koju već dugi niz godina vode braća Tomislav i Ivan Dijaković. Osvojili smo sve pobjede. Zahvaljujem svim Bosancima i Hercegovcima na njihovoj velikoj podršci. Primam poruke podrške iz cijelog svijeta. To mi puno znači. Uvijek sam naglašavao da sam iz Bosne i nadam se da ću u nastavku svoje karijere imati priliku boriti se u svojoj domovini”.

sportsport.ba

Nema poruka za prikaz