Nova podvala Bošnjacima!

Podijelite ovaj članak:

Ništa novo nije da se pokušava podroviti i dodatno raspametiti korpus Bošnjaka. I ništa novo nije, da su glavni vinovnici opet Bošnjaci, uz svesrdnu asistenciju onih koji ni sami nisu sigurni ko su.

Bošnjacima ovaj put podvaljuje i akademska elita. I to onaj dio elite koji nije baš siguran da li je Bošnjak ili Bosanac, jer sami odašilju poruku kako je to dvoje isključivo. A nije. I ne može biti.

Ruku na srce najglasniji od te elite ispravno kaže kako je Bosanac ime za naciju koja se sastoji od državljana BiH. Nesporno je tako. Ali zatim sve to nevješto kvari i spinuje tako da želi uništiti narodno ime Bošnjak.

Ponaša se i ostavlja dojam kako ne zna da Bosanac i Bošnjak nisu u koliziji – važi oboje. Bosanac, kao reprezent i ime koje kao takvo predstavlja ime nacije, a Bošnjak, kao naziv i ime naroda.

Pokušava to dio akademske zajednice ali i određenih političkih struktura i ideologa unutar istih izjednačiti, dodatno time stvarajući smutnju ali i zbunjenost kod naroda i u narodu, a znaju kako je to pogrešno.

Suštinski rade protiv naroda i zemlje. Narod je jedno, znaju oni to, a nacija je sasvim druga sfera – i jedno drugo niti isključuju jednako kako i ne uključuju.

Krenimo rezonovati stvari ovako, ja, pisac ovog teksta, kao pripadnik naroda sam Bošnjak, a kao državljanin države Bosne i Hercegovine, defacto, ja sam Bosanac.

Pojedinci, koji dolaze iz akademske zajednice, to ne razumiju ili još gore, namjerno pokušavaju i rade na tome da unose zabunu i podvaljuju. Nama, običnom narodu ostaje dilema i nametnuti upitnik iznad glave.

Zašto i u čijem interesu?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x