Novac prikupljen za Milu uplatili teško bolesnom dječaku Maku

Podijelite ovaj članak:

Studenti Sveučilišta u Mostaru su novac prikupljen za liječenje djevojčice Mile Rončević iz Hrvatske uplatili za teško bolesnog dječaka Maka Hasića iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, novac za Milu skupljen je još u ponedjeljak, a otac djevojčice Marin zamolio je da se više ne uplaćuje novac na njihov žiro račun.

Tako su studenti odlučili novac proslijediti Maku Hasiću, 7-godišnjaku iz BiH kojem je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik limfoma, Burkittov limfom. Maleni Mak boluje od limfoma visokog stupnja malignosti

Predstavnici Studentskog zbora o svemu su javnost obavijestili putem Facebooka, piše Index.

“Poštovane kolegice, kolege i djelatnici Sveučilišta u Mostaru, prije svega jedno veliko HVALA na ovolikom odazivu na humanitarnu akciju. Kao što smo u početku pisali, prvobitno je akcija bila usmjerena za liječenje dvogodišnje Mile Rončević.

S obzirom da je za djevojčicu još u ponedjeljak skupljen potreban iznos novca i sam Milin otac je zamolio da se više ne uplaćuje novac na žiro račun.

Shodno tome, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru je prepoznao još jednu humanitarnu pomoć koja se odvija u Bosni i Hercegovini. Riječ je o malenom Maku Hasiću kojem je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stupnja malignosti.

Mišljenja smo da je svaka humanitarna gesta dobro došla, tako da smo ovaj skupljeni iznos (6.526,37 KM) uplatili za malenog dječaka da mu pospješimo odlazak u Njemačku na liječenje.

Nadamo se da razumijete našu gestu, a na slici možete vidjeti da smo sav prikupljeni novac uplatili na račun za malenog Maka.

Još jednom hvala svima, poslali smo pozitivnu poruku sa Sveučilišta što je u ovim trenutcima najvažnije”, stoji u objavi Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Prije par dana nakon što ga je zabolio stomak dječak je otišao doktoru da bi saznao da ima Burkittov limfom, i to četvrti stadij, od moguća četiri.

“Majci dječaka koja je u šestom mjesecu trudnoće, a koja je već izgubila jedno dijete, to je bio ogroman šok, pogotovo dobivši informaciju da bi zbog progresa tumora dijete moglo umrijeti svaki čas. U pitanju je tumor koji se bukvalno dupla u 24 sata. Mak je odmah krenuo sa kemoterapijama, a liječenje bi trebao nastaviti u inostranstvu za šta su potrebna velika finansijska sredstva. Tačan iznos bi se trebao znati u narednim danima, u zavisnosti u koju će kliniku dječak ići”, navode iz Pomozi.ba.

Pored poziva na broj 17007, tu su i opcije doniranja putem PayPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun Pomozi.ba organizacije u Austriji.

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mak Hasić

Za uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji:

ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Mak Hasić

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x