Novi Pazar: Učiteljici poklonili put na umru

Podijelite ovaj članak:

Učiteljica Zilha Krlić iz Osnovne škole “Stefan Nemanja” doživjela je emotivan i dirljiv trenutak zahvalnosti kada su joj učenici i roditelji iz odjeljenja IV-5 poklonili Umru, hodočašće u Meku. Ovaj jedinstveni poklon simbolizirao je četiri nezaboravne godine koje su proveli zajedno, a video snimak koji prikazuje ovaj događaj postao je viralan na društvenim mrežama.

U videu, učenici su izgovarali najljepše riječi posvećene svojoj učiteljici, opisujući je kao kreativnu, povjerljivu, punu poštovanja, lijepu i saosjećajnu osobu. Njihove riječi oslikavale su je kao konstruktivnu, simpatičnu, poštenu, vedru i druželjubivu. Za djecu, učiteljica Zilha bila je mnogo više od učiteljice – bila je ljubazna, vješta, odgovorna, otvorena, humanitarna i velikodušna. Opisivali su je kao dosljednu, umiljatu, milu, jasnu i osjetljivu, uvijek smirenu, punu ljubavi i srdačnu.

Njihove pohvale nisu prestajale – učenici su je opisivali kao duhovitu, saosjećajnu, ohrabrujuću, samouvjerenu, učenu, diskretnu i odanu. Njena smjelost, strpljivost, nasmijanost i marljivost inspirisali su svakog od njih. U očima svojih učenika, Zilha je bila razumna, nesebična, zabavna, puna energije, pouzdana i puna nade. Njena prisutnost bila je svjetionik u njihovim životima.

Oni su je opisivali kao aktivnu, ambicioznu, stručnu, spremnu, energičnu i originalnu. Njena inspirativna posvećenost, tolerancija, veselost, pažljivost i organizovanost ostavili su neizbrisiv trag. Za djecu iz odjeljenja IV-5, učiteljica Zilha bila je savršena i nikada neće biti zaboravljena – ona je bila njihova majka, njihov vodič i vječna inspiracija.

Poruka na kraju videa glasila je: “Učiteljice Zilha, hvala ti na svemu!” Ovaj emotivni trenutak rasplakao je mnoge gledaoce, dokazujeći koliki je uticaj učiteljica Zilha imala na svoje učenike i njihove porodice.

(Sandzakdanas)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x