Novi Travnik dobio još jednog hafiza: Ahmed Grizić pred komisijom napamet proučio i posljednje ajete

Podijelite ovaj članak:

Danas je pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u BiH posljednje ajete napamet proučio Ahmed Grizić, i tako stekao časno zvanje hafiz Kur'ana Časnog..
Ahmed je član projekta Šefi’ kojeg vodi Fondacija “Hifz Časnog Kur'ana” مشروع الشفيع لتحفيظ القرآن الكريم

Ahmed Grizić, sin Rahmije i Sabine, rođen je 28. 10. 2002. godine u Travniku. Završio Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku školske 2020/2021. godine kao učenik generacije. Učestvovao je na mnogim takmičenjima u učenju Kur'ana napamet gdje je postizao zapažene rezultate. Na takmičenju u učenju Kur'ana napemet “HIFZ TEŠANJ 2020” osvojio je prvo mjestu i nagradu odlaska na hadž. Student je prve godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i druge godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Njegov muhaffiz je bio hfz. dr. Fadil Bektaš kojem je ovo jubilarni 50 hafiz do sada i prvi je muhaffiz u Bosni i Hercegovini sa ovim brojem izvedenih hafiza.

Iskrene čestitke upućujemo mladom hafizu, njegovom muhaffizu, porodici, Elči Ibrahim-pašinoj medresi i Islamskoj zajednici u BiH uz dovu Uzvišenom Allahu da mu Kur'an Časni bude vodič na ovom svijetu i šefadžija na ahiretu.

Saff.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x