Novi uspjeh: Lana Pudar isplivala je A normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar isplivala je A normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka u periodu od 23. do 30. jula.

U Banjoj Luci je jučer i danas održan 14. Međunarodni plivački miting “22. April” na kojem je nastupilo oko 400 plivača iz osam država – Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Kine i Bosne i Hercegovine.Lana je u disciplini 100 metara delfin isplivala vrijeme 58.32, što je A norma za Svjetsko seniorsko prvenstvo.

Ovo vrijeme je svega 40 stotinki slabije od A olimpijske norme za Olimpijske igre Paris 2024.

“Svakako odličan rezultat za ovaj period godine, ali pred Lanom i njenim timom je još puno posla, kako bi Lana bila najbolja onda kada to bude najpotrebnije. A to je druga polovina ove godine, kada se održavaju najveća svjetska i evropska takmičenja. Naš klub su na ovom mitingu još predstavljali Joško Rozić, Jure Trubarac, Jan Kovač, Stefan Dragić i Adriano Glibić. Joško Rozić osvojio je dvije jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, Jan Kovač jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju i Stefan Dragić jednu bronzanu medalju. Treneri u pratnji naših plivača na ovom mitingu bili su Damir Đedović i Dino Jelin”, poručili su iz Laninog kluba Orka.

Agencije

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x