Obijesni vozač Mercedesa na sudu plakao, prijeti mu do 8 godina zatvora

Podijelite ovaj članak:

23-GODIŠNJI Jan Ehrlich koji je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu u petak kasno navečer divljao Mercedesom, zabio se u ljude i udario automobil na tzv. car meetu, ide u istražni zatvor na 30 dana zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tako je odlučila sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici, temeljem videosnimki, ali i iskaza dosad ispitanih svjedoka. U obrazloženju stoji da je osumnjičeni već dva puta prekršajno kažnjavan zbog prekoračenja brzine, odnosno zbog prebrze vožnje za što je platio kazne, no to ga je sada koštalo da sutkinja odluči da će u idućih 30 dana ipak provesti iza rešetaka.

“Što se tiče postojanja posebnog uvjeta odnosno opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dežurna sutkinja istrage smatra da postoji realna i konkretno predvidiva opasnost na ponavljanje kaznenog djela cijeneći, prije svega, okolnost da je osumnjičenik već u dva navrata prekršajno osuđivan zbog prekršaja iz članka 53 stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to upravo zbog prekoračenja brzine”, izjavila je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Prijeti mu od jedne do osam godina zatvora

Tereti ga se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvoro u bolnici – dvije su osobe s teškim tjelesnim ozljedama i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama.

Za takvo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina. Osumnjičenik se ni danas, kao ni ranije jutros, nije aktivno branio, šutio je, a obranu je iznosio njegov odvjetnik koji je rekao da je on previše potresen da bi to učinio, no, za sve se ispričao i rekao da mu je žao što se to dogodilo.

Sutkinja je za Novu TV otkrila da je Ehrlich u hodniku sudnice zaplakao. Automobil je privremeno oduzet radi  prometno – tehničkog vještačenja.

Ehrlichova obrana najavila je žalbu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x