Obuća iz “Progetti Bosnia” osvaja svjetsko tržište, šiju i za talijanski “Gucci”

Podijelite ovaj članak:

Uprkos činjenici da su u relativno mladi u svom poslu, kompanija “Progetti Bosnia” d.o.o sa sjedištem u Razvojno-poduzetničkom centru u Lipnici trenutno u svoja dva pogona, onome u Lipnici i Gračanici upošljava preko 180 radnika.

Sve što proizvedu završi u izvozu i na policama svjetski poznatih brendova, među kojima je svakako jedan od najvećih – talijanski “Gucci”.

Dnevno se za ovaj brend u Lipnici i Gračanici sašije preko 300 gornjih dijelova obuće, a za brendove “Janet & Janet” i “Janet Sport” dnevno proizvedu od 500 do 600 gotovih modela, odnosno preko 50.000 pari po sezoni.

I ovoj uspješnoj bosanskohercegovačkoj kompaniji svesrdnu podršku pruža Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

“U ovom trenutku pesimistična je slika kada je u pitanju radna snaga u Bosni i Hercegovni, tako da smo se više puta obraćali Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Prošle godine koristili smo sredstva namijenjena poduzetnicima, kako u ovom pogonu u Lipnici, tako i u Gračanici. Bilo je tu šest-sedam radnika za koje smo koristili ta sredstva”, napominje Sulejman Kljunić, generalni direktor kompanije “Progetti Bosnia”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x