Od danas i komercijalno korištenje 4G mreže u BiH: Evo kako da se priključite ako već niste

Podijelite ovaj članak:

Nakon što su telekom-operaterima u BiH početkom aprila uručene licence za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, tj. za uvođenje 4G mreže, od danas počinje i komercijalno korištenje 4G mreže.

Operateri su nam kazali da su spremni, a iz BH Telecoma da njihovi korisnici na području većih gradova već imaju priliku osjetiti prednosti korištenja 4G+ mreže, te da se intenzivne aktivnosti na implementaciji i širenju 4G+ mreže provode i na ostalim područjima.

– Paralelno se provode radovi i na modernizaciji mobilne mreže u smislu povećanja kapaciteta, kažu u BH Telecomu.
Kada je u pitanju zamjena SIM kartica, iz BH Telecoma su nam kazali da se još ranije počelo sa zamjenom kartica korisnicima, a što se intenziviralo tokom posljednjeg mjeseca.

– Možemo reći da je više od 250.000 korisnika izvršilo zamjenu SIM kartice za USIM. Korisnici čiji mobilni aparat ne podržava 4G ili LTE tehnologiju ili oni korisnici koji ne žele koristiti usluge putem 4G mreže, ne moraju izvršiti promjenu SIM kartice, pojasnili su nam.
Ne postoji rok za zamjenu SIM kartica, mada iz BH Telecoma podsjećaju da je u toku promotivna akcija koja traje do 1. juna 2019, tokom koje korisnici mogu svoju SIM karticu besplatno zamijeniti naprednijom USIM karticom, dok se za sve ostale korisnike zamjena SIM kartice naplaćuje 5 KM.

IZVOR: Oslobođenje
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x