Od danas Sarajevo City Centar krasi još jedan bh. brend – Rejjan

Podijelite ovaj članak:

Danas je u Sarajevo City Centru otvareno prodajno mjesto bosanskohercegovačke kompanije poznate po proizvodnji unikatnih bosanskih sedžada “Rejjan”.

“Rejjan” u Sarajevo City Centru otvara svoj poklon shop u kojem će biti ponuđen veliki broj proizvoda među kojima su najprepoznatljivije ručno rađene sedžade unikatnog podkupolnog i kupolnog oblika kao i drugi proizvodi izrađeni od kože i pliša.

“Rejjan” je svojim autentičnim dizajnom prilagođenim novim arhitektonskim konceptima i stilu življenja savremenog čovjeka, upotrebom novih materijala, kreirao petnaest unikatnih modela sedžada dostupnih u 5 veličina, 22 boje i kombinaciji zlatnih i srebrenih ukrasa uz mogućnost personalizacije na svim ponuđenim proizvodima. Taj kapacitet izbora daje mogućnost kupcima da kreiraju vlastiti izgled proizvoda bivajući modele veličine i boje po svom ukusu te ga na osnovu svojih ideja utope u vlastiti ambijent. Svi proizvodi su dizajnirani tako da prate orijentalnu ornamentiku i stilove arhitekture islamske civilizacije. Možemo slobodno reći da je “Rejjan” sa unikatnim prostirkama za molitvu, našim bosanskim sedžadama napravio svojevrsnu revoluciju kada je ovaj proizvod u pitanju.

Dokaz tome su i brojni plagijati proizvoda ove kompanije koje već danas možemo naći i na našem tržištu koje dolaze iz Kine, Indije, Turske, ali i naše domovine Bosne i Hercegovine. Kada smo prije šest godina krenuli sa dizajniranjem i izradom prvih sedžada bili smo prvi u svijetu sa svojim prijateljima revolucionarnog dizajna i upotrebe materijala, nedugo poslije toga počeli su prvi plagijati kako na našem domaćem tržištu, tako i na globalnom nivou.

Mi se ne osvrćemo na to i idemo dalje. “Rejjan” danas ima 12 uposlenika,  na desetine internih i preko 100 vanjskih saradnika i zastupnika u prodaji za prostor Sjeverne Amerike, skoro cijele EU počevši od Skandinavije, Beneluxsa, Njemačke, Švicarske, Austrije, Španije, Sandžaka, Makedonije pa sve do zemalja zaljeva sa sjedištem u Kataru. “Rejjan” je za kupce u BiH prisutan u više prodajnih objekata sa svojim policama te preko online administratora i webshopa. Sada ulazimo u novu fazu, a ona podrazumijeva otvaranje vlastitih prodajnih mijesta na principu poklon shopova, ističu iz ove kompanije te pozivaju kupce da ih posjete na njihovim prodajnim mjestima ili da posjeti njihov webshop i tako izvrše narudžbu željenih proizvoda. “Rejjan” je nastao u ramazanu i svojim imenom simbolikom je vezan za ovaj najbolji mjesec u godini.

Senzor.ba kompaniji “Rejjan” želi puno uspjeha i sve najbolje u njihovom daljem radu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x