Od koga je Maher Zain tražio autogram u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

Najveća zvijezda duhovne muzike, Libanonac sa državljanstvom Švedske, Maher Zain gostovao je juče u Sarajevu. Puna dvorana Zetra je s njim neumorno pjevala više od dva sata njegove hitove, a sjani gosti na koncertu bili su Aziz i Ahmed Alili, Zejd Šoto, Mesut Kurtiš i Latif Močević.

Kolika je to zvijezda, dovoljno je reći da ga samo na fejsbuku prati oko trideset miliona ljudi, a da na Yutube ima preko osam milijardi pregleda njgovih klipova i videa!

Prisutne je posebno oduševilo što je otpjevao pjesme za Gazu i Srebrenicu uz odgovarajuću koreografiju, a odnekud su se u poblici pojavile i zastave Palestine.

S kim je popularni pjevač tražio da se sretne u Sarajevu

Nakon koncerta su mnogi željeli da se slikaju s njim, ali su njegovi menadžeri po tom pitanju jako strogi i maksimalno ga štite, ali je on izrazio želju da sretne pisca Muhameda Mahmutovića, od kojeg knjiga Pacijenti plijeni veliku pažnju u Švedskoj, a njemu je odmah upala u oko zbog nišana u Potočarima, koji su na naslovnici otkrio je organizatorima.
Knjigu je na Švedskom izdala najveća izdavačka kuća Lava Forlag u nevjerovatno visokom početnom tiražu od 500 000 primjeraka, a preplavila je sve knjižare i biblioteke širom Skandinavije.

Naslovnica, na kojoj su nišani iz Potočara, Radovan Karadžić, Andreas Brevik i ostrvo Utoya

Izdavač knjige Lava Forlag

Susret je bio vrlo srdačan, o čemu svjedoče fotografije našeg fotoreportera i trajao je jako dugo, iako je pjevač bio umoran. Ispitivao je pisca detaljno o sadržaju i likovima.

Pisac je nakon koncerta objavio fotografije, a obzirom da je i glavni urednik portala Senzor ba, logično je da se ova velika i lijepa priča, našla i na portalu.

Bratski razgovor, pjevač Maher Zain i pisac Muhamed Mahmutović
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x