Održan bajramski koncert u Domu oružanih snaga BiH

Podijelite ovaj članak:

Ministar odbrane BiH Zukan Helez bio je domaćin bajramskog koncerta  MO BiH, koji je održan večeras, 10. juna 2024. godine u Domu oružanih snaga BiH.

Ministar Helez je prije početka koncerta poželio dobrodošlicu gostima, rekavši da je jako sretan što prisustvuje ovom posebnom događaju čiji sadržaj puni dušu.

„Hvala vam što ste večaras ovdje i što doprinosite ljepoti ovog koncerta kojeg organizujemo u povodu Kurban-bajrama, največeg praznika muslimana. Ovakve manifestacije afirmišu pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi Kurban-bajram. Upućuju nas na međusobnu solidarnost i ljubav, očuvanje tradicije i razvijanje moralnih vrijednosti. Radost Bajrama će biti potpuna ukoliko je podijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti, sa onima koji prolaze teške trenutke u svojim životima“, kazao je Helez.

Ministar je dodao da je posebno sretan zbog činjenice što u MO i OS BiH zajednički dijelimo vrijednosti i radosti vjerskih praznika.

„Drago mi je da ćemo večeras radost Kurban- bajrama ovim koncertom podijeliliti sa pripadnicima drugih vjeroispovjesti. Na taj način dajemo doprinos u širenju poruka međusobnog poštovanja i razumjevanja. Bajram, kao i drugi vjerski praznici, u našoj zemlji su dodatni podsticaj za saradnju u političkom i društvenom životu, jer u takvom ozračju najlakše stvaramo pogodnije uslove za sporazume. Mi moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštovanju i saradnji graditi zajednički dom, našu zemlju BiH“, naglasio je Helez.

Brojni gosti uživali su u pažljivo pripremljenom kulturno- zabavnom programu, a među zvanicama bila je prisutna i Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, komadant NATO Štaba u Sarajevu brigadbi general Matthew Valas, predstavnici EUFOR-a,vojno-diplomatskog kora, te brojne druge domaće i međunarodne zvanice.

Tokom jenosatnog programa nastupio je estradni umjetnik Eldin Huseinbegović, Orkestar OS BiH, te ženski hor.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x