Oglasio se načelnik Istočnog Sarajeva: Sarajevu nisu sporne table, već natpis na njima

Podijelite ovaj članak:

“Sarajevu nisu sporne table, već natpis na njima i nakon 20 godina kažu da se jedna tabla nalazi na teritoriji FBiH iako smo je pomjerili još 10 metara prema teritoriji Srpske”, rekao je za RTRS gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

“Mi smo table postavili na lokacijama gdje su već 20 godina bile table. Kada je u pitanju tabla na Lapišnici mi smo je pomjerili čak 10 metara prema teritoriji Srpske. Imamo situaciju da 20 godina stoji tabla sa natpisom “Teritorija Grada Istočno Sarajevo” i sada je njima sporno kada smo zamijenili tablu”, naveo je Ćosić.

Poručio je da je ovo “idealna šansa da se utvrdi gdje je entitetska linija”.

Istakao je da će tražiti od kantonalnih vlasti da vrate uklonjenu tablu Istočnom Sarajevu.

“Zašto se predstavnici kantonalne vlasti nisu javili zvanično, pa da zajedno sve utvrdimo. Sigurno ćemo ući u proces utvrđivanja”, kaže Ćosić.

Podsjećamo, jedna od tabli koju je postavila gradska administracija Istočnog Sarajeva je uklonjena i to po nalogu kantonalnog ministra Almira Bečarevića jer je utvrđeno da se nalazi na području Bentbaše odnosno Kantona Sarajevo.

Bečarević je kazao da je uvrđeno da se jedna od tabli nalazi na podrčuju Zaštićenih prirodnih područja te je odmah naloženo da se ona ukloni.

“Nije bitno šta piše na njoj već da je ona nelegalni objekat. Ovom ovdje nije mjesto. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se tabla nalazi na području Kantona Sarajevo”, kazao je Bečarević.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x