Olimpijske igre u Pekingu 2022. pokretat će zelena energija

Podijelite ovaj članak:

Prvi put u povijesti Olimpijskih igara dvorane koje će se koristiti za Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre u Pekingu 2022. pokretat će zelena energija, izvještava Science and Technology Daily i prenosi FENA.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je prošle sedmice između pekinškog Odbora za organiziranje Olimpijskih i Paraolimpijskih zimskih igara 2022. i Kineske državne korporacije opskrbne mreže (SGCC), čime je dogovor potvrđen.

Radom na električnoj mreži koji je dosad obavljen za Zimske olimpijske igre postignuti su postavljeni ciljevi te su sad prve dvorane spremne i opskrbljene svom potrebnom opremom za pružanje zelene energije.

Korištenje zelene energije je konkretna mjera implementacije koncepta zelenih Olimpijskih igara i ispunjavanja obaveza natječaja, rekao je Zhang Jiandong, zamjenik gradonačelnika Pekinga i izvršni potpredsjednik organizacijskog odbora pekinških Zimskih olimpijskih igara 2022, prenosi portal croenergo.eu.

Tim se potezom promovira opsežno korištenje zelene energije u Pekingu, drugom gradu domaćinu Zhangjiakou te drugim gradovima, rekao je Jiandong.

Kao trgovinski agenti zelene energije, Državna mreža elektroopskrbe će ubrzati izgradnju pametne mreže kako bi osigurali sigurnu, odgovornu i zelenu opskrbu električnom energijom tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, rekao je Xin Bao’an, generalni direktor SGCC-a.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x