Poslušajte imama napadnutog u Prijedoru za vrijeme blagdana

Omer ef.Redžić, napadnuti imam u Prijedoru
Podijelite ovaj članak:

Imam Čaršijske džamije u Prijedoru Omer efendija Redžić i njegova porodica napadnuti su krajem decembra na vratima svog stana koji se nalazi u sklopu džamije. Kako su tada ispričali, napao ih je muškarac u alkoholiziranom stanju koji ih je vrijeđao na nacionalnoj osnovi, pokušavajući ući u njihov stan. Efendija Redžić u emisiji Rezime govori o tome kakav je epilog ovog slučaja nekoliko sedmica poslije i kako izgleda život u takvim okolnostima.

I sve ovo se dešavalo u okviru redovnih aktivnosti “vjernika” srpske nacionalnosti na njihove blagdane, jer kakav je to blagdan, ako nećeš barem jednom Bošnjaku zaprijetiti klanjem, a zaprijetiti hodži, posebna je poslastica.

Imam Redžić je o napadu odmah pisao na svom fejsbuk statusu i ispričao kako su u napadu učestvovala dvojica muškaraca. Jedan je dovezao napadača i čekao ga na polju, a napadač je pokušao nasilno ući u njegov stan gdje živi s porodicom.

Najveći strah i traumu je doživio pri pomisli, da se moglo desiti da nije kod kuće i da mu je porodica nezaštićena, a moglo se desiti i da djeca budu sama u stanu, pa možete zamisliti kakve bi traume doživjeli.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x