Općina Visoko nastavlja sa realizacijom velikih projekata

Podijelite ovaj članak:

Nakon okončanja tenderske procedure i odabira najpovoljnih izvođača radova na četiri nova projekta, jučer je upriličeno svečano potpisivanje ugovora za Izgradnju mosta u naselju Liješeva, nabavku komunalne opreme “posuda i kontejnera” za selektivno prikupljanje otpada, nabavku metalnih kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada i nabavku, ugradnju i održavanje alarmnog sistema i video nadzora na Gradskom stadionu “Luke” Visoko.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Općinska načelnica Amra Babić, pomoćnik Općinske načelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke – Emir Fejzović i saradnici, direktor JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko – Hasan Prelić, tehnički direktor ovog preduzeća – Dino Delibašić, predstavnici mjesnih zajednica u kojima će se realizovati projekti i izvođači radova, A.E. „SIGURNOST“ d.o.o. Zenica, „T&A AUTO“ d.o.o. Visoko, Konzorcij Špic beton d.o.o. Zenica i Porobić d.o.o. Zavidovići.

Općina Visoko nastavlja sa realizacijom značajnijih projekata kojim će se poboljšati životni uslovi svih njenih građana.

“Ovi ugovori su rezultat dugogodišnjih napora usmjerenih ka rješavanju velikih problema na području naše općine. Izgradnja mosta u Liješevi je jedan od važnijih projekata čija je realizacija bila neizvodiva zbog kompleksnosti tenderskih procedura. Proširenje sistema odvoza komunalnog otpada je složen poduhvat kojim se stvaraju nove navike kod stanovništva. Posljedni projekat – uspostavljanje video nadzora na Gradskom stadionu „Luke“ odnosi se na revitalizaciju sportske infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za rad sa omladinom, djecom, što je u konačnici naš osnovni cilj”, izjavila je načelnica Babić.

Ulaganje u rekonstrukciju sportskih objekata je postalo dio tradicije, a video nadzor će, kako ističu predstavnici Općine Visoko, povećati sigurnost stadiona na kojem često dolazi do nemilih događaja.

“Sigurna sam da će izvođači radova opravdati ukazano povjerenje i da će mještani naselja obuhvaćeni ovim projektima biti zadovoljni”, dodala je Babić.

Akta.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x