Optužuju Usamu Zukorlića da je uzeo novac da bi se prikrili izvještaji o smrti muftije

Podijelite ovaj članak:

Admir Muratović, bivši profesor Islamskog fakulteta i visoki velikodostojnik Islamske zajednice, postao je predmet pažnje javnosti nakon što je iznio kontroverzne optužbe protiv političara putem svojih društvenih mreža. U objavama koje su brzo privukle pažnju, Muratović tvrdi da pojedini političari koriste sihirbaze i sihire kako bi postigli svoje ciljeve.

Muratović, poznat kao vjersko lice sa diplomom prestižnog islamskog fakulteta Al Ahzar u Kairu, izazvao je šok u javnosti kada je naveo da političari imaju lične sihirbaz-hodže koji rade protiv njega. Posebno je šokirao javnost optužbama da Usama Zukorlić ima ličnog sihirbaz-hodžu koji radi protiv njega,  optužujući Usamu da je uzeo novac kako bi ćutao o “sihirbaskom ubistvu” svog oca, rahmetli Muamera Zukorlića.

“Pusti ti Usame Arilje… Ako ti je žao oženi je… Svakako si išao 27.07. sa ličnim sihirbazom tamo… Kaži ti nama šta bi sa izveštajima o smrti rahmetli Muftije? Za koliko novca si pristao da šutis!?”- napisao je Admir Muratović.

“Samo dio kad Usame prijeti..kada je bio slučaj Fadila Nikšića. A uskoro snimci kako se fingiraju izveštaji finansijski za Sarajevo..bliskog efendije Usaminog koji stoji iza napada na mene..”- napisao je Muratović.

Ove optužbe brzo su se proširile društvenim mrežama prije nego što su uklonjene sa Muratovićevog Facebook profila. Snimci i skrinšotovi tih objava prikupljeni su od strane nekoliko medija, uključujući i našu redakciju.

U svjetlu ovih navoda, zbog zaštite javnog interesa, pozivamo nadležne organe da odmah pokrenu istragu i transparentno objave rezultate istraživanja. I da se sprovedu odgovarajuće sankcije protiv Admir Muratovića ukoliko se utvrdi da su optužbe neosnovane, kako bi se osigurala odgovornost za širenje dezinformacija i uznemiravanje javnosti.

S druge strane, ukoliko se utvrdi da Muratović možda pati od psihičkih problema, apeluje se da se pod hitno pokrije adekvatnom terapijom kako bi se spriječilo dalje uznemiravanje javnosti i zaštitio njegov vlastiti integritet.

U međuvremenu, naša redakcija poziva sve građane da ostanu smireni i uzdrže se od širenja neprovjerenih informacija. Kako bi se očuvalo povjerenje u politički sistem i integritet javnih ličnosti, važno je da istraga bude sprovedena na transparentan i pravičan način.

Ova situacija će zahtijevati pažljivo proučavanje dokaza i temeljnu istragu kako bi se donijele adekvatne odluke. Na kraju, interes svih građana leži u istini i transparentnosti, te je važno da se ove optužbe temeljito istraže kako bi se razjasnila situacija i osiguralo poštovanje pravde i zakona, piše Sandžak danas.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x