OS BiH nabavljaju 205 vozila za 21 mil KM

Podijelite ovaj članak:

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je novi tender vrijedan 21,2 miliona KM za nabavku 205 vozila za potrebe Oružanih snaga BiH.

Tenederom, koji je podijeljen na 21 lot, predviđena je nabavka putničkih vozila niže i niže srednje klase, terenskih vozila, minibuseva, autobusa, teretnih, vatrogasnih i sanitetskih vozila, piše Capital.

Procijenjena vrijednost nabavke 205 vozila bez PDV-a iznosi 18,1 milion KM, a zainteresovane firme mogu da dostavljaju ponude do 11. juna.

Ministarstvo odbrane za potrebe vojske planira da nabavi 10 putničkih vozila niže i 12 niže srednje klase, 54 vozila sa devet sjedišta, 26 terenskih vozila sa pogonom na sva četiri točka i pet sjedišta, osam terenskih vozila sa devet sjedišta, cisterne, hladnjače i drugo.

Kako je navedeo u tenderskoj dokumemntaciji radi se o fazi pretkvalifikacije, a tek nakon utvrđivanja liste kvalifikovanih ponuđača, davaće se konkretne ponude.

U tenderu je navedeno i da se radi o višegodišnjem projektu osiguranja i unapređenja operativnosti vozila OS BiH od 2019. do 2021. godine.

„Ugovorni organ će zaključiti okvirni sporazum na tri godine sa najpovoljnijim ponuđačem u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, a vozila na dan isporuke ne smiju biti starija od 12 mjeseci“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Ministarstvo odbrane je prošle godine raspisalo tender za nabavku ovih vozila, ali je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila žalbu mostarskog preduzeća „Premier Febeco“ i poništila postupak.

U Ministarstvu odbrane ranije su za portal CAPITAL rekli da Oružane snage raspolažu sa više od 1.000 specijalizovanih vozila, ali da su ona veoma stara te da je planirano da se modernizacijom naprave uštede na održavanju i da se obnovi vozni park.

(Capital)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x