Osam misterioznih nestanaka koje nisu riješili ni najiskusniji

Podijelite ovaj članak:

U romanima detektivi lako rješavaju misteriozne slučajeve, ali to nije tako jednostavno u stvarnom životu. Moderne tehnologije pružaju policiji odličnu podršku, ali neke misterije i dalje ostaju neriješene.

Bright Side je izabrao nekoliko istinitih i neupitno jezivih priča. Možda će neko imati bilo kakvu ideju o tome šta se zaista dogodilo ovim ljudima.

Misteriozni nestanak Zebb Wayne Quinna

Početkom 2000-ih, 18-godišnji Zebb Wayne Quinn vozio se u trgovački centar zajedno sa svojim prijateljem. Dobio je poruku, te je skrenuo s puta kako bi obavio poziv.

Njegov automobil je pronađen dvije sedmice kasnije, a u njemu je bilo raznih stvari koje nisu pripadale Quinnu, uključujući i crnog labradorskog štenca, koji je bio star oko tri mjeseca. Na zadnjem prozoru njegovog automobila karminom je nacrtan par usana i dva uskličnika. Quinn je proglašen mrtvim iako još nisu našli njegovo tijelo.

Niko nije mogao da shvati kako je štene ušlo u Quinnov auto. Inače, štene je bilo živo i na kraju ga je usvojio jedan od policajaca koji je istraživao Quinnov slučaj. Quinnov prijatelj optužen je za njegovo ubistvo 2017. godine, ali tijelo žrtve još uvijek nije pronađeno.

Šta se desilo Brandonu Swansonu?

Godine 2008. 19-godišnji student Brandon Swanson upao je automobilom u jarak. Zvao je svoje roditelje i zamolio ih da ga pokupe. Međutim, njegovi roditelji nisu bili u mogućnosti da ga pronađu na mjestu gdje je rekao da je. Ponovo su ga nazvali i razgovarali sa njim 45 minuta pokušavajući da otkriju njegovu lokaciju. Tokom razgovora, Brandon je spomenuo da je mogao vidjeti svjetla grada i da će ići u tom smjeru. Iznenada je uzviknuo: “Oh, sranje!” I poziv je prekinut.

Od tada ga više niko nije čuo. Kasnije je otkriveno da je njegov automobil bio 32 km dalje od mjesta na kojem je mislio da jeste. Njegov telefon je još dva dana primao pozive, ali niko nije odgovarao.

Misteriozna smrt Jonathana Luna

Jonathan Luna je bio porodični čovjek, imao je dobar posao i nikada nije bio bezobziran. Ali jedne noći je jednostavno nestao. Tokom istrage slučaja, otkriveno je da se ponašao veoma čudno: odvezao se u svom automobilu, bez naočala i prešao dvije države. Njegovo tijelo pronađeno je sutradan.

Policija nije mogla da pronađe motiv za njegove postupke, nisu mogli da pronađu ubicu i nisu mogli da objasne kako je čovjek sa veoma lošim vidom prešao skoro 320 km bez naočara, koje je ostavio u svom uredu.

Šta se desilo Jimmyju Hoffi?

Godine 1975. Jimmy Hoffa, jedan od najutjecajnijih američkih radničkih lidera, nestao je u Detroitu, Michigan. Prije nego što je nestao, pozvao je svoju ženu i rekao da je prevaren. Tog dana trebalo je da se sastane sa dva mafijaša, ali oni su kasnije izjavili da su bili u drugom gradu i da se nikada nisu sreli sa Jimmyjem.

Policija vjeruje da je mrtav, ali ta činjenica nikada nije dokazana. Mnoge teorije pokušale su da objasne Jimmijev nestanak, ali nijedna od njih nije potvrđena.

Gdje je beba Garnell?

Sedmogodišnji Garnell Monroe živio je sa svojom tetkom Belindom Cash. Vodila je izolovani životni stil i druge rođake nije često viđala. Pokušali su nekoliko puta vidjeti Garnella, ali je uvijek izmišljala razne razloga zbog kojih se nisu mogli susresti. Dječak je posljednji put viđen 2002. godine.

U 2006. godini u cijeli slučaj se uključila policija. Ispitivali su Belindu i ona je rekla da je Garnella napustila na stepenicama zgrade socijalne službe jer više nije mogla da se brine o njemu. Socijalne službe, međutim, nisu imale informacije o djetetu. Policija misli da je dječak živ, ali još nisu otkrili gdje se on nalazi.

Je li moguće nestati bez ostavljanja otisaka?

Godine 2004., Maura Murray je poslala e-mail profesorima, rekavši da je imala smrtni slučaj u porodici i da mora otići na sedam dana. Dok je autom prolazila pored sela, u oštrom zavoju izgubila je kontrolu nad vozilom, sletila s ceste i udarila u stablo. Vozač autobusa koji je tuda prolazio ponudio je pomoć, ali je ona odbila rekavši da je već zvala kamion za vuču. Vozač se odvezao, ali je ipak pozvao policiju.

Kada je policija stigla, Mauru nisu mogli da pronađu, a nije bilo ni tragova stopala u snijegu. Kasnije je postalo jasno da nije nazvala kamion za vuču i da nije bilo smrtnih slučajeva u njenoj porodici. Ljudi koji su je posljednji vidjeli rekli su da je bila veoma uznemirena zbog nečega. Dan nakon njenog nestanka, Maurin zaručnik je primio njen poziv, ali je na liniji samo čuo njeno disanje. Od tada više niko nije čuo ništa o njoj.

Nestanak Kylea Fleischmanna

Godine 2007. 24-godišnji Kyle Fleischmann je zajedno sa svojim prijateljima otišao u bar. Onda su njegovi prijatelji odlučili da odu, ali Kyle je želio još ostati. Popio je malo više i onda otišao. Oko tri sata ujutro kupio je dvije kriške pizze nakon čega je pokušao da pozove svog oca i prijatelje, ali se niko nije javljao. U 4 ujutro njegov telefon je bio isključen i tada je nestao.

Stotine dobrovoljaca i policija su ga tražili, njegovo ime spominjalo se na radiju i televiziji, ali niko nije uspio da otkrije gdje se nalazi.

Nestanak male Marjorie

Mala Marjorie Christina Luna je nestala usred bijela dana u Greenacres Cityju na Floridi 27. maja 1984. Otišla je u trgovinu nedaleko od svoje kuće kako bi kupila hranu za mačke. Ova prodavnica je bila posljednje mjesto na kojem je viđena.

Istraga je imala nekoliko osumnjičenih, međutim, za nijednog od njih nije dokazana krivica za Marjoriein nestanak.

Ako je Marjorie još uvijek živa sada su joj 42 godine. Do danas niko ne zna šta se desilo sa malom djevojčicom.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x