Osjećate li se zmajski ovih dana? Ima zato opravdan razlog!

Kad god ovih dana pomislim na nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pred očima mi se pojavi slika ovog očerupanog horoza, koji je vjerovatno bio nekad zmaj među kokama. Pojavi mi se ista slika kad pomislim na većinu igrača, a vala i na vjerne navijače, kojih je zaista malo ostalo.
Domaćin kuće, kojem je gazdinstvo kupio dajdža, Milorad Dodik, najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine poslije njegovog pobratima po zlu Dragana Čovića, sad prijeti da će ovaj hore ubrzo završiti u loncu i to bi trebao biti kraj priče o zmajevima, ali neće biti jer će Mile&com nastaviti gazdovati, kako ne bi ko drugi preuzeo domaćinstvo i uzgojio mlade zmajeve.


Ništa čudno što se čovjeku nameću ovakve usporedbe, kad znamo da su nam od države davno napravili farmu, ali se opet se valja čudom čuditi zašto su igrači poput Džeke i Pjanića dozvolili da ih nakav Vico Zeljković dovede u ovu situaciju i da im prijeti loncem, a oni i dalje šute?
Vjerijem da će veći otpor pružiti ovaj horoz sa slike od njih!
Zbog čega to rade? Zar su zaista tolike kukavice i šta više imaju izgubiti, roje se pitanja u glavi? Ni ti navijači koji usprkos sramotnih poraza i bezidejne igre idu za reprezentacijom, troše svoje vrijeme i novac nisu više nikom jasni, kao ni njihova priča “ovo je moja reprezentacija, ja nemam druge”…Moja reprezentacija je valjda ona koja igra za nacionalni tim i navija da pobijedi. Ako na čelu reprezentacije imamo (ne)ljude za koje sa sigurnošću znamo da navijaju da izgubi, kako ću ja to zvati mojom reprezentacijom?


Jedne godine je napravljen je nekakav štab za spas BH fudbala, u kojem je najvažniju ulogu, čini mi se, imao Ivica Osim. Ako su tad spašavali fudbal tako što će po nekakvom nacionalnom ključu moći na čelo saveza sjesti sestrić Milorada Dodika i uništavati reprezentaciju pred našim očima, kamo sreće da ga nisu spašavali. Niko ne sumnja u namjere Osima i ekipe koja se tad sastala, ali je krajnje vrijeme za jedno takvo okupljanje, nakon kojeg će Vico i njegova ekipa ličiti na horoza sa slike i završiti u loncu, koji priprema za igrače.
Vahid Halilhodžić je doveo Maroko do nastupa na Svjetskom prvenstvu, napravio ekipu koja je mogla biti i prvak svijeta, ali se zamjerio samo jednom igraču i morao napustiti mjesto selektora prije prvenstva.
Vico Zeljković i ekipa, čerupaju jednog po jednog igrača koji išta vrijedi, ali oni šute i nadaju se da će mu kolega završiti u loncu, a da će se on izvući.
Dokle?

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x