Osvojio Mercedesa, pa ga obavijestili da je nagradna igra otkazana, dali mu 100 KM utješne nagrade

Podijelite ovaj članak:

INA i Energopetrol benzinske stanice su zajedno sa MITA Group obavijestile o otkazivanju nagradne igre “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči” nakon što je izvučen glavni dobitnik.

“Provjerom smo uvidjeli da je u ovom slučaju došlo do nenamjerne tehničke greške unutar samog sistema za koji je odgovoran vlasnik i operater računalne aplikacije putem koje se vrše izvlačenja nagrada te MITA Group kao priređivača nagradna igre”, napisali su oni.

Dodali su da se igra otkazuje samo u dijelu dodjele glavne nagrade, a što je trebao biti Mercedes-Benz 118 CLA 180 Coupe. Razlog za otkazivanje je taj što, kako kažu, zakonom nije propisano ponovno izvlačenje glavne nagrade.

Ističu da će novčani iznos u vrijednosti automobila biti podijeljen na četiri dijela i uplaćen na račune humanitarnih organizacija Crveni križ FBiH, Merhamet MDD, SHU DOBROTVOR i Caritas, kako je to i propisano zakonom.

“Znamo da je ova nagrada bila od velikog interesa za sve naše kupce i razumijemo moguće razočaranje zbog pogreške koja se dogodila zbog čega upućujemo izvinjenje svim učesnicima u ime Holdine te poduzeća MITA Group koja je organizirala ovu nagradnu igru”, naveli su oni.

Kako saznaje Crna hronika, INA i Energopetrol su prije mjesec dana izvukli sretnog dobitnika, obavijestili ga da je osvojio automobil, objavili u javnost da je završena nagradna igra, a onda su razočarali svog vjernog kupca.

Naime, njemu je nakon više od mjesec dana javljeno da, ipak neće dobiti osvojeni automobil. Kao razlog su naveli navodne tehničke pogreške u aplikaciji koja je izvukla sretnog dobitnika. Da stvar bude gora, njega su obavijestili da mu neće dati osvojeni automobil, a kao utješnu nagradu dali su mu 100 KM goriva.

“1. veljače sam primio poziv u kojem su me obavijestili da sam osvojio glavnu nagradu automobil Mercedes Benz 180 CLA Coupe. Na prvu sam mislio da je neka šala u pitanju i da ja nisam dobitnik nagrade igre. Otišao sam na zvaničnu Facebook i web stranicu INA i Energopetrol i tamo vidio kako sam ipak ja sretni dobitnik i onda je krenulo slavlje”, kazao je Marić za portal Crna hronika.

Klix/Crna hronika

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x