Ova Bošnjakinja je bila član Gadafijevog obezbjeđenja

Jednom prilikom joj je Gadafi rekao da kreću obuke za obezbjeđenje i da bi volio da ona bude dio tima.”

Dijana Stevanović je nakon završene frizerske škole u Bijeljini odlučila je da ode u Libiju, gdje je njena majka radila kao medicinski radnik i tamo je postala frizerka porodice Gadafi. Kada je došla da radi u Libiji, Dijana je poslije godinu dana odlučila da ostane tamo. Počela je da radi u svojoj struci i nakon godinu dana postala zvanični frizer porodice Gadafi.

Ubrzo je dobila brojna ovlašćenja i povlastice. Otkrila je kako je za prvo šišanje od Safie Farkaš, bivše prve dame Libije, dobila 1.000 dolara .Od njenog supruga značajne iznose i zlato. Njegovu porodicu je pratila na putovanjima i tako obišla cijelu Afriku. Jednom prilikom joj je Gadafi rekao da kreću obuke za obezbjeđenje i da bi volio da ona bude dio tima.

Naime ona je ispunjavala sve uslove da bi bila član obezbjeđenja te je odmah pristala, a što je između ostalog bilo i visina 182 centimetara te težina od 120 kilograma. Istakla je da je bio dobar prema svom narodu, a da je kod njega radilo dosta ljudi sa Balkana. U obezbjeđenju Muamera Gadafija radile su isključivo žene. Dijana kaže da je njima ipak najviše vjerovao, što se na kraju ispostavilo ispravnim, jer su ga one posljednje napustile. Uz Gadafijeve je bila do posljednjeg trenutka, sve uspomene vezane za tamošnji život su ostale, kada je iz ratom zahvaćene Libije uspjela da se sa bebom, suprugom i majkom, živa i zdrava vrati u Bijeljinu. u Arapskom svijetu kao frizer ostala je priznata, u prilog tome govori činjenica i to što je poslije dvije godine nakon što se vratila iz Libije, dobila poziv kada su emir Katara šeik Hamad i njegova supruga Moza vjerili kćerku, da za ovu priliku upravo Dijana bude zadužena za princezinu frizuru. Dijana Stevanović je danas vlasnica Salona ljepote “DijanaS” u Bijeljini, i kaže da je to ne samo njena primarna profesija nego i ljubav.

Tuzlanski.ba

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x