Ovo je Izet, sin Ramiza Nukića, čovjeka koji je iskupljao kosti naših šehida

Podijelite ovaj članak:

Ovo je Izet Nukić iz Kamenica, opština Bratunac, sin od Ramiza Nukića, čovjeka koji je iskupljao kosti naših šehida.

Pogledajte ovu sliku, takav je život, neko ga proživi na lakši a neko na teži način. Izet zarađuje novac na teži način ali pošteno sa svojih deset prstiju. Izet trenutno radi u Heezu kod Azmira Husića u Tuzli, firma koja se bavi građevinskim radovima.

Zaista puno je ovakvih čestitih insana koji rade teške ali časne poslove, takva im nafaka. Pretežno ovakve osobe imaju osjećaj prema drugim, u svako doba su spremi pomoći drugom, merhametli su, takav je i naš Izet.

Morao je Izet kao i drugi da ode iz svog Podrinja da bi zaradio novac i prehranio svoju porodicu. Čuvaj se Izete, Allah da ti da zdravlje i da povećaš još više svoju nafaku, poručuju iz MZ Konjević Polje.

Podsjetimo, Ramiz Nukić je uspio preživjeti put pakla od Potočara do Nezuka u julu 1995. godine, ali su mu na tom putu ubijeni otac, dva brata, amidža…

Sa porodicom se 2004. godine vratio u selo ispod Kameničkog brda i zloglasne Bukve. Na tom lokalitetu u julu 1995. godine u jednom danu ubijeno je više od hiljadu Srebreničana. Od povratka u svoje selo pa sve dok je mogao hodati, Nukić je u okolnim šumama pronašao oko 300 posmrtnih ostataka žrtava genocida nad Bošnjacima.

Na bolji svijet je preselio 8. novembra 2022. godine u 63. godini života.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x