Ovo je reprezentacija koja predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu za frizere u Parizu

Podijelite ovaj članak:

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine otputovala je jučer u Pariz kako bi učestvovala na Svjetskom prvenstvu frizera koje održava pod pokroviteljstvom OMC HAIRWORLD, krovne svjetske frizerske organizacije čiji je Savez frizera u BiH dugogodišnji član.

Tim takmičara koji će predstavljati našu zemlju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri frizera je plasman na Svjetsko prvenstvo ostvario rezultatima postignutim na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera održanom u Vitezu.

Naši reprezentativci, seniorski tim, takmičit će se u više različitih kategorija i disciplina.

OMC Hairworld, organizator i pokrovitelj ovogodišnjeg 76. po redu Svjetskog prvenstva frizera koje se tradicionalno održava u Parizu kao centru svjetske mode i frizerstva, najveća je organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od pedeset zemalja članica i preko milion pojedinačnih članova širom svijeta. Kao krovna svjetska frizerska organizacija postoji još od 1946. godine.

Bosna i Hercegovina na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima kontinuirano je ostvarivala vrlo zapažene rezultate što dokazuju i ovogodišnja priznanja rukovodstvu Saveza i zaslužnim članovima. Pored brojnih medalja tokom prethodnih godina, najveći i historijski rezultat postigla je Amna Bašić iz Sarajeva postavši svjetski juniorski šampion 2018. godine.

FOTO: Reprezentacija frizera BiH na Svjetskom OMC prvenstvu, Pariz 2023.

Savez frizera sa Saninom Fazlićem kao predsjednikom na čelu proteklih mjeseci uložio je velike napore da osigura neophodna i vrlo značajna sredstva potrebna za pripreme i odlazak Reprezentacije u Pariz. Za promociju Bosne i Hercegovine na ovako prestižnom svjetskom događaju uprkos stotinama zahtjeva za sponzorstvo, sluha su imale četiri privatne kompanije, „Frizerland“ iz Viteza, „Nova oprema“ iz Banje Luke, “Ziblin” iz Ljubuškog i “Bontex” iz Maglaja koji je izradio kompletnu opremu u kojoj će nastupati naš tim, a od institucija vlasti naše zemlje, nažalost ni ovaj put, niko nije pokazao interes da podrži Reprezentaciju.

Delegaciju stručnog tima Reprezentacije čine Janja Martinović i Stipe Filipović kao delegati na takmičenju.
Samo takmičenje će se održati 10. i 11. septembra, a ovo je spisak Reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu braniti boje naše zemlje.

SPISAK REPREZENTACIJE BIH – OMC WORLD CUP, PARIS 2023

(Savez frizera BiH)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x