Ovo je ubijena žena iz Tuzle

Podijelite ovaj članak:

Ovo je ustvari Selma Baluković iz Tuzle koja je jučer ubijena nadomak Tuzle.

Podsjećamo, u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Mađar je zadavio suprugu.

Kako su kazali iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jučer oko 11:50 sati, dežurna služba Policijske stanice Zapad obaviještena je od građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

Otkriven je i identitet žrtve, a riječ je o 48-godišnjoj Selmi Baluković.  

– Na tijelu preminule su pronađene su povrede u predijelu vrata i jedna ubodna rana u predijelu grudnog koša. Muškarac je podvrgnut operativno zahvatu na UKC Tuzla i nalazi se na jedinici inteznivne njege – dodao je portparol Tužilaštva TK. 

Nezvanično saznajemo da je muž ubijene Erno Szabo-Csaki (50) te da je u kući pronađeno i više komada oružja. Naime, preminula žena i njen muž bili su članovi streljačkog kluba te su prored oružja posjedovali i municiju.

 Uviđaj na mjestu događaja obavljen je jučer i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo. Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Od njega su uzeti brisevi koji će biti predmet vještačenja. Sigurnio se radi o ubistvu, a istražnim radnjama će biti utvrđene sve okolnosti. Za sada sve upućuje na njenog muža, ali do okončanja svih vještačenja ne možemo tvrditi bilo šta – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x