Ovo još nismo vidjeli u BiH: FK Velež rivalima nudi novu utakmicu

Podijelite ovaj članak:

Fudbalski klub Velež oglasio se saopštenjem za javnost nakon što je suspendovan glavni sudija meča između Rođenih i bihaćkog Jedinstva odigranog prošlog vikenda u Mostaru (2:0).

Arbitar Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja propustio je da pokaže na bijelu tačku za goste, zbog čega je dobio negativnu ocjenu, a Velež je u cilju reagularnosti takmičenja Bišćanima ponudio novu utakmicu.

“Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBih između FK Velež i NK Jedinsvo, odigrane 16.03. 2019. godine, te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi da se obrati sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH, te široj javnosti.

FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici, zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca, Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere”, navodi se u saopćenju FK Velež.

radiosarajevo.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x