Pada li zadnja linija odbrane Bosne i Hercegovine

Podijelite ovaj članak:

Bliži se dan D za Bosnu i Hercegovinu, a to je izbor sudije Ustavnog suda BIH, kojeg hoće po svaku cijenu da progura HDZ. Mnogi su mišljenja da je Ustavni su, zadnja linija odbrane države nad kojom će UZP Čović&Dodik imati kontrolu nakon izbora na tu funkciju, poslušnika Dragana Čovića, koji uz to nema nikakvog iskustva kao pravnik.
Nečasnu ulogu u svemu imaju stranke trojke, NiP, SDP i Naša Stranka, koje su trgujući pozicijama dogovrile i ovaj transfer.

Dragan Mioković je priznao da u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine trebaju biti zastupnici politika. Rekao je da je taj izobor isključivo političko pitanje. Inače, Mioković se bori za depolitizaciju, ali kada to treba iskoristiiti kao argument tamo gdje su Bošnjaci i ostali domoljubi većina. Međutim, kada treba podržati kadrove Dragana Čovića, Mioković to snažno podržava. Mioković je podržao izbor sudije kao političke, a ne kao pravne figure. To je jasno rekao jer je sada u poziciji sile, u poziciji moći iz koje može djelovati, pa sada se ne treba kamuflirati u građanina i našeg dobrog komšiju. Glasao je za Marina Vukoju. Digao je ruku protiv nas, obezvrijedio je trud onih koji su se borili protiv ideologije paradržave HZHB. Bez da je trepnuo, uveo je nasljednike ideologije HZHB u Sud koji brani ustavnost i najviše principe ljudskih prava. Mi smo mu dali snagu, a nezreli među nama su povjerovali Miokoviću da je izdanak suživota. Sada naše naivne emocije koristi pa sa uzvisina političkih pozicija destruira nam vitalne tačke. Bol kao ono kada su nas boljeli udarci u kamen Starog mosta.

Da li iko može argumentovano oponirati jednom teškom zaključku? Dragan Mioković nam je priredio isto ono što su braniocima 1993. učinili oni kojima smo vjerovali. Nož u leđa, teška izdaja i rušenje mostova koji su nam bitni. Kaže da je to legitiman politički cilj. Jasno se očituju konture njegove podrške velikohrvatskoj i velikosrpskoj politici. Dragan Mioković je iz naših redova priskočio u pomoć tom zlobnom duetu. Uspio se toliko godina pretvarati da je patriota, da nas smatra ravnopravnima, da smo mu dragi i da nas poštuje. Čim je dospio u poziciju, pokazuje se kao naš prvorazredni protivnik i pomagač separatističkim politikama. I nije jedini.

Ovaj policajac je direktno pomogao protivnike jedinstvene Bosne i Hercegovine. Njegovo izdajničko političko djelovanje to dokazuje. Tako su i 1993. branioci bili šokirani izdajom. Mi to sada živimo, u političkom smislu. Nedavno je Mioković podržao vrijeđanje prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića. Do jučer je bio njegov policajac, a sada njegov protivnik. I HDZ Bosne i Hercegovine je bio za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i njima je Alija Izetbegović bio predsjednik i vrhovni komandant, sve do momenta kada su osjetili da treba iskoristiti priliku i zadati nam udarac. Tada su počeli da nas ponižavaju i zatvaraju u logore. Istovjetan obrat i kod Miokovića, ali u vremenu mira.

Nemojmo strahovati od kritika onih koji brane Miokovića. To su Allahu mrske neznalice i zlobnici. Uputite ih na Miokovićeve postupke. Posebno ovaj kada je pomogao da oni koji Darija Kordića ne smatraju zločincem dođu u poziciju da brane pravo, pravdu i Ustav.

Nezim Halilović, Muderis

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x