Padavine u BiH prestale, nivo rijeka polako opada

Podijelite ovaj članak:

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja, objavili su iz BIHAMK-a

 Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (u mjestu Špilja) sada mogu saobraćati teretna vozila, dok je za putnička vozila saobraćaj i dalje obustavljen, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Padavine su prestale, nivo rijeka polako opada, ali i dalje u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoraju na mogućnost novih klizišta, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

“Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja”, objavili su iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

Buka

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x