Pape nekad: Oni misle da su igrači, a nisu ni “i” od igrača. Najgore je to što misliš da si na dobrom putu i onda zbog njihovog ponašanja sve padne u vodu za 90 minuta.

Mnoge je zaboljela igra naših reprezentativaca, manjak volje i želje u pojedinim situacijama, a isti pristup viđen je i protiv Islanda, ali i četiri dana dana ranije protiv Lihtenštajna.

Tako se na društvenim mrežama pojavio legendarni video Safeta Sušića za vrijeme njegovog boravka na klupi Zmajeva. Naš tim je, sada već davne 2011. godine, poražen u okviru kvalifikacija za Euro 2012. poražen od Rumunije, a teško je to Papetu palo. Nakon press konferencije je bio veoma oštar prema našim fudbalerima.

“Pojedine igrače treba iglom bocnuti da se trznu. Pristup je bio nikakav, čim je počela utakmica znao sam da neće biti dobro. Niti jedan izuzev Hasagića nije opravdao povjerenje. Ostali se trebaju sramotiti nisu svjesni koliko ne znaju. Oni misle da su igrači, a nisu ni “i” od igrača. Najgore je to što misliš da si na dobrom putu i onda zbog njihovog ponašanja sve padne u vodu za 90 minuta. Možda sam pogriješio što sam bio pretjeran optimista”, rekao je tada Sušić i bio veoma direktan.

Treba li se kod našeg novog selektora ponoviti sličan pristup kako bi se članovi našeg nacionalnog tima konačno “otrijeznili” i došli sebi?

Legendarni video pogledajte u prilogu:

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x