Otac pretučene radnice iz Jablanice: Odgajali smo i školovali dijete da bi je neko maltretirao i prebijao

Podijelite ovaj članak:

U utorak u 20:50 sati prijavljeno je Policijskoj stanici Jablanica da je u Hotelu “Jablanica” Enisu Klepo (1995.) fizički napao i nanio joj povrede Amir Džafić, vlasnik objekta. Tom prilikom Enisa je zadobila teške tjelesne povrede. Otpuštena je iz bolnice u isto vrijeme kada i napadač iz pritvora.

Ovaj događaj uzdrmao je bh. javnost i za danas je najavljen protest u Jablanici kojim građani daju podršku napadnutoj Enisi, ali svakom obespravljenom radniku u Bosni i Hercegovini.

“Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine.

Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM.

Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela.

Enisa je heroina. Uprkos povredama smogla je snage pozvati svoje roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas.

Sada svi mi imamo zadatak, heroini Enisi dati priliku da radi u svojoj struci. Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju.

Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora. Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju.

Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže.. “pazili smo, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..”

Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas”, poručila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Mirni protesti će biti održani danas u 18 sati, u ulici Doljanka.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x