Pet parova izrekla sudbonosno “da” na Starom gradu

Podijelite ovaj članak:

Ove godine sudbonosno “da” na Starom gradu izreklo je pet parova: Melmin Halimović iz Travnik i Elma Đozo iz Sarajeva, Alija Varupa i Hanumica Planinčić iz Travnika, Belmin Kopčić i Adnana Tahirović iz Travnika, Sabahudin Belegić i Dženana Petak iz Novog Travnika te Elvis Sejdić iz Travnika i Maida Zarifović iz Doboja.
Ceremoniju zajedničkog vjenčanja u ime Općine Travnik i ove godine predvodile su matičarka Sebina Karač te Mirjana Lovrinović, pomoćnica načelnika za opću upravu.

„Za osam godina, koliko se održava ova manifestacija, vjenčali smo dosta parova. Nekad smo imali deset parova, nekad tri. Ove godine imamo pet parova. Uložili smo dosta truda, a naši mladenci su bili hrabri jer nije lako podijeliti svoje intimne trenutke ovako javno, na otvorenom. Vrijeme nam je bilo naklonjeno i bilo vrlo lijepo i dirljivo. Ove godine slavimo život na našoj manifestaciji“ – kazala nam je Lovrinović.

Nakon ceremonije vjenčanja, upriličeno je tradicionalno bacanje bidermajera, a prigodne poklone mladencima je uručio načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x