Peugeot u Sarajevu gradi moderni objekat

Podijelite ovaj članak:

U Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme bilježi se rast prodaje vozila Peugeot, a uskoro će glavni grad dobiti i novi moderni salon ove popularne marke automobila. Izgradnja objekta je nedavno počela.

– Na lokaciji stupske petlje će biti Peugeot prodajno-servisni centar, projektovan i izgrađen po zadnjim standardima marke, te će biti jedan od najmodernijih objekata marke Peugeot u regiji. Tu će biti smješteni prodajni salon, servis sa svim postprodajnim uslugama, te uprava i administracija – kazao je za BiznisInfo Danijel Despotović, direktor kompanije AC BLOK koja je Peugeotov koncesionar.

Okončanje izgradnje očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Ističe da su Peugeot u BiH i AC BLOK kao dugogodišnji koncesionar u Sarajevu povećali prodaju za 200% u protekle 3 godine kako u segmentu putničkih, tako i lakih komercijalnih vozila.

Od putničkih vozila, najveća potražnja je za SUV ponudu 2008, 3008 i 5008, te tradiconalno za Peugeot 208.

– Za kompanije i pravna lica u segmentu lakih komercijalnih vozila tu je Peugeot Boxer koji dolazi u preko 10 različitih izvedbi prilagođenih svim vrstama poslovanja i Peugeot Partner kao malo dostavno vozilo, koji bilježe konstantan rast potražnje – kazao nam je Despotović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x