Pitanja bosancu Suadu Kurtćehajiću

– Zašto je akademik Kurtćehajić upregao sve sile da samo Bošnjake prevesla u bosance, pa će se onda, ko biva, tamo priključiti Srbi i Hrvati?

– Zašto ti koji bi se navodno priključili već sad ne kažu za sebe da su bosanci, ko im brani?

Zašto on ne ulaže nimalo napora da bosanske pravoslavce i bosanske katolike vrati bošnjačkim korijenima?

-Jesu li po tom tvom poimanju stvari Srbi napravili genocid nad bosancima, pa se tačno zna nad kim ili je bilo svih tu u masovnim grobnicama 1992-95?

I na kraju, ako su ovima neprihvatljivi Bošnjaci, zato što su većinom muslimani(to je teza Kurtćehajića), kako će im biti prihvatljivi bosanci, jer i tad će, valja, ovi biti muslimani i biti većina ili se on nada da će se i vjere odreći da udovolje njemu?

Dakle, oni će moći ostati Srbi i Hrvati kad postanu bosanci, a Bošnjaci se moraju odreći svog etničkog koda i prihvatiti da budu samo bosanci, što oni i jesu, jer jedino Bošnjaci prihvataju BiH kao jedinu domovinu!

Dakle, da je on počeo praviti svoju naciju bosance tražeći od svih koji tamo uđu odricanje od vjere i etničke pripadnosti, onda bi to moglo proći, ali praviti bosance samo od Bošnjaka i reći ja nisam antiBošnjak, je podcjenjivanje naše inteligencije!

Ima li tih mudrih glava da me prosvijetle?

Muhamed Mahmutović, pisac

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x