Pobijedio tumor, a nakon toga vratio se svojoj najvećoj ljubavi

Pobijedio tumor, a nakon toga vratio se svojoj najvećoj ljubavi. Sebastijan Heler rođeni je pobjednik.

Sebastian Heler rođeni je pobjednik.

Dvadesetosmogodišnji Sebastijan Heler nedugo nakon potpisivanja ugovora sa Borusijom iz Dortmunda na ljeto prošle godine i ostvarivanja svog najvećeg sna, saznao je najstrašnije moguće vijesti – dijagnosticiran mu je zloćudni tumor testisa.


U mjesecima poslije toga, od augusta prošle godine prošao je dvije operacije i nekoliko ciklusa hemoterapije, prije nego se uspio vratiti u tim, i nastaviti živjeti svoje snove. Njegov povratak u ekipu, treninzima i redovnim obavezama desio se 02. jnuara 2023. godine, šest mjeseci nakon dijagnosticiranog tumora.

„Osjećam se dobro“ kratko je izjavio za medije, javljajući se iz trening kampa u Marbelji u Španiji, gdje njegova ekipa brusi formu za nadolazeći nastavak sezone.

„Naravno bilo je ovo teških šest mjeseci. Presretan sam što sam ponovo sa ekipom, što mogu normalno da treniram. Nije bilo lako, ali je vrijedilo. Ovo je moj posao, ovo je ono što volim, fudbal je moj život i sretan sam“.

Prvi nastup nakon operacija i hemoterapije, ubilježio je u Marbelji protiv Fortune iz Dizeldorfa. Dočekao ga je aplauz pri ulasku sa obje strane, a odigrao je posljednjih petnaestak minuta prijateljskog susreta.

„Osjećaj je nevjerovatan, dobio sam aplauz i pregršt poruka. Napokon, nakon šest mjeseci zaigrao sam“ rekao je novinarima.
„Mnogo bolje je od trčanja u šumi. Nedostajao mi je ovaj osjećaj, jedva čekam minute u zvaničnim susretima.“

Nedugo poslije, po povratku u Njemačku Heler je upisao i prve zvanične minute za Borusiju Dortmund. Debitovao je protiv Augsburga u nastavku Bundeslige. Trener terzić pružio mu je i čast da održi završni motivacioni govor neposredno pred početak susreta sa Augsburgom.

Po izlasku na teren i njegovom ulasku u igru, prvi put je pozdravljen i od prepunog Signal Iduna stadiona. Debitovao je za tim Borusije šest mjeseci nakon dolaska u Dortmund, nakon dvije operacije i niza hemoterapija.

Sebastijan Heler rođeni je pobjednik!

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x