Počela izgradnja oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Bačići

Podijelite ovaj članak:

U općini Novi Grad Sarajevo izvode se radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinske vode za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo polje, te dio naselja Briješće.

Radnici konzorcija firmi „Manjo“ i „Bosman“  vrše postavljanje cijevi profila FI 1.400 u dužini od oko 500 metara od Miljacke uz trasu željezničke pruge Sarajevo – Ploče, kao i izgradnju šahtova.

„Položeno je oko 150 metara cjevovoda, a istovremeno se rade iskopi, armirano – betonski i zemljani radovi, te betoniranje revizionih okni. Preostali dio trase u dužini od 350 metara radit će se u skladu sa vremenskim uslovima“, izjavio je Omer Trako, šef gradilišta, dodajući da su navedenim radovima prethodili pripremni radovi i uklanjanje šiblja i drugog rastinja.

Realizacijom ovog projekta omogućit će se normalno funkcionisanje velikog broja firmi u industrijskim zonama Bačići i Rajlovac, smanjiti oštećenje saobraćajnica i ostale infrastrukture u vrijeme većih padavina.

Također, izgradnjom ovog sisitema odvodnje velikih količina oborinskih voda koje se slijevaju prirodnim potocima niz naselje Briješće do mjesta recipijenta, odnosno Miljacke, omogućit će se izgradnja separatne kanalizacione mreže u ulicama Safeta Ahmetspahića i Brezanska u naselju Briješće.

Vrijednost radova je 681.408 KM, a projekat se provodi u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x