Počinju radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagić

Podijelite ovaj članak:

U ponedjeljak (25. marta, 2019. godine) počinju radovi na izgradnji prve javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom, sportske sale za OŠ “Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad.

Zbog toga su na sve četiri lokacije u toku pripreme gradilišta za početak radova. U ulici Avdage Šahinagića gdje će se graditi podzemna garaža sa trgom već je izmješten parking, taxi stajalište, kontejneri, demontirane klupe, te prostor ograđen. U toku je izmiještanje stubova javne rasvjete i podzemnih instalacija, te sječa stabala. I na mjestu gdje će graditi sportska sala kod OŠ “Edhem Mulabdić” urađeni su pripremni radovi za početak najavljenih radova u ponedjeljak. Što se tiče rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad, pripremni radovi su planirani tokom vikenda, navode iz Općine Stari Grad.

Što se tiče rekonstrukcija zgrade Općine Stari Grad radovi će početi od objekta B, a za građane će biti na vrijeme postavljene smjernice s obzirom da se prostorije Porezne uprave Stari Grad i MUP-a Kantona Sarajevo nalaze na II spratu i u prizemlju objakta B.

Podsjećamo, ovo su četiri kapitalna projekta koje Općina Stari Grad Sarajevo planira realizovati ove godine. Radovi na svim lokacijama počinju istovremeno, a rok završetak izvođenje radova je 180 dana.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu kompanije “Džekos” iz Sarajeva odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja od 18. marta do 18. maja ove godine, a zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića. 

Izmjena režima saobraćaja odvijat će se od 00.00 do 24.00 sata.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x