Podrška natalitetu: Reisul-ulema darovao sedmo dijete porodice Lelić i šesto dijete porodice Mulalić iz Bužima

Podijelite ovaj članak:

 

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je sedmo dijete porodice Lelić i šesto dijete porodica Mulalić iz Bužima.

Voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice dr. Safija Malkić posjetila je danas porodice Lelić i Mulalić, te im uručila poklon reisul-uleme Kavazovića.

Jasmin i Sebira Lelić dobili su sedmo dijete, kćerku Jasminu, a otac Jasmin je ovom prilikom naglasio kako je počastvovan posjetom, te iznimno zahvalan reisul-ulemi.

Dr. Malkić je uručila poklon reisul-uleme roditeljima Sadžidu i Kadi Mulalić povodom rođenja šestog djeteta, sina Hamze.

Majka Kada je kazala da je veoma radosna i da joj je ukazana velika čast. Dodala je da djecu nastoji odgajati u okrilju vjere.

Dr. Malkić je podsjetila kako je poklon reisul-uleme podrška i priznanje porodicama koje imaju veći broj djece.

“I ranije smo dolazili u Bužim darivati novorođenčad poklonom reisul-uleme Kavazovića. Bužim se ističe po broju višečlanih porodica i drago nam je dolaziti ovako lijepim povodom. Danas smo darovali Jasminu i Hamzu, te obišli višečlane porodice kojima smo ranije uručili poklon reisul-uleme“, navela je Malkić.

Dr. Malkić je također u okviru projekta podrške porodici i promocije nataliteta posjetila još dvije porodice u Bužimu – porodicu Husnije i Edite Abazović koji imaju šestero djece, te porodicu Suada i Remize Burzić koji imaju desetero djece, te im uručila prigodne poklone.

Darivanju je prisustvovala i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bužim Alma Šahinović.

Glavni imam MIZ Bužim Mehmed-ef. Harčević je izrazio zahvalnost reisul-ulemi i Upravi za vjerske poslove na ovom vidu podrške i promocije nataliteta.

Poklon reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području entiteta RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive na području entiteta Federacija BiH.

Riječ je o podršci porodici i promociji nataliteta, a ova aktivnost Odjela za brak i porodicu finansira se iz Fonda Bejtul-mal.

U protekle četiri godine kroz ovaj projekat darovane su brojne porodice širom naše domovine, Bosne i Hercegovine, s ciljem podrške, promocije nataliteta, te skretanja pažnje na svijetle primjere i pozitivne priče. (kraj)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x