Poduzetnica poručuje mladima: Radite i bez plate u dobroj firmi

Podijelite ovaj članak:

Društvenim mrežama kruži snimak preduzetnice Olgice Samoilović koja savjetuje mladima da rade i godinu dana bez plate u dobroj firmi ukoliko im se za to ukaže prilika da bi stekli dragocijeno znanje.

Društvenim mrežama kruži snimak od 16 sekundi u kojima su zabeležene sljedeće riječi vlasnice kozmetičkog brenda:

“Ako vam se negde ukaže priilika u nekoj dobroj firmi, bez plate, idite i radite bez plate, radite bez plate godinu dana, nemojte odmah da mislite da ste vi bogom dani. Vi ste došli na posao, vi odmah pitate kolika vam je plata. Tako neko kad mi dođe, meni odmah nije dobro.”

Ova izjava je izazvala niz burnih reakcija, mahom osuđujućih.

Ovaj insert izvučen je iz dijela podkasta “Biznis priče” u kojem Samoilović priča o svom prvom poslu, a navodi da je na predavanju studentima poručila da, ukoliko im se ukaže prilika, rade bez plate. 

Samoilović je za Mondo poručila da je njena poruka izvučena iz konteksta i da je opisivala svoju priču iz 2010. godine, kada je radila u kompaniji samo za procenat. 

“Pristala sam na takvu ponudu kada sam videla ko su mentori i predavači. Počela sam od nule i vrlo brzo napredovala. Poruka koju sam želela da prenesem mladima da bi trebalo da uče, stiču iskustvo, i ako mogu sebi da priušte rade i bez plate, ako treba, zarad sticanja dragocenog znanja. U mom slučaju se ispostavilo kasnije da mi je baš to iskustvo bilo presudno u daljem poslu, kada sam započela svoj privatni posao i rešila da otvorim svoju firmu. Suština je bila da je svako osvojeno znanje dragoceno i korisno, makar to tako ne delovalo na prvi pogled”, objasnila je Samoilović.

Ona je dodala i da je svjesna toga da se teško živi, te da nikada ne bi podržala da neko radi bez pravedne nadoknade za svoj rad. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x