Pogledajte kako je građanin BiH spriječio eventualnu nesreću na putu Mostar – Sarajevo (VIDEO)

Podijelite ovaj članak:

Video nesreće na putu Jablanica – Mostar u kojem nepoznate osobe ismijavaju nesretnog vozača koji je jučer poginuo proširio se društvenim mrežama nevjerovatnom brzinom, a naš portal ga je okarakterisao kao dokaz u kakvom necivilizacijskom i pohlepnom svijetu živimo.

Ipak, građanin BiH se javio redakciji Face-a sa snimkom koji je i sam napravio na putu Mostar – Sarajevo te dokazao da pripada onoj vrsti ljudi koja je spremna pomoći i intervenisati na pravi način, bilo da se radi o pijanom, uspavanom ili vozaču koji se nalazi u nesvjesnom stanju.

Tako se na snimku može vidjeti kako prati vozilo ispred sebe, odnosno vozača, kasnije će se ispostaviti pijanog te mu poziva policiju, a kako ne bi stvar prepustio slučaju pretiče istog te ga zaustavlja predstavljajući se kao policajac.

“Pokušao sam prije tog čina blicati te ga upozoriti na neki način, ali nije bilo nikakve reakcije te sam odlučio pozvati policiju. Kad sam imao priliku pretekao sam ga, zaustavio i predstavio se kao policajac te mu rekao da moramo sačekati kolege iz patrole. On je bukvalno ispao iz auta i rekao mi: Šta je, nisam pijan!?”, navodi građanin koji se javio našoj redakciji.

Na snimku pogledajte kako je izgledala vožnja sve dok vozilo nije zaustavljeno:

Na ovoj fotografiji se može vidjeti da je policija došla i propisno procesuirala pijanog vozača:

face.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x