Policija intervenisala u Domu sindikata u Sarajevu, advokatu zabranili ulazak

Podijelite ovaj članak:
Zaštitar nije dozvolio ulazak advokatu Elmiru Plećanu, koji zastupa grupaciju od 12 granskih sindikata, na sastanak koji se održavao u zgradi Saveza samostalnih sindikata BiH. Zbog incidenta je intervenisala policija Kantona Sarajevo te o tome sačinila izvještaj.

Advokat Plećan je, kako saznajemo, bio uredno pozvan na sastanak kao pravni zastupnik grupacije 12 granskih sindikata koji su pokrenuli postupak protiv Selvedina Šatorovića zbog nezakonitog imenovanja.

“Ja zastupam grupaciju od 12 sindikata u postupku protiv upisa u registar Selvedina Šatorovića, jer smatram da je to protivzakonito. Postupak upisa njegovog u registar je obustavljen i ja sam pozvan na sastanak vezan za daljne aktivnosti”, kazao je Plećan.

Napominje da je primijetio da se dešavaju čudne stvari kad je došao na recepciju.

“Pretpostavka je da mi je rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata BiH zabranilo ulazak. Sastanak je trebao biti održan sa predstavnicima 12 granskih sindikata. Ja sam pozvao sindikat, policiju. Policija je došla i sačinila zabilješku. Uglavnom, nisam ušao u zgradu”, rekao je Plećan za Klix.ba.

Podsjećamo, Selvedin Šatorović nije mogao biti upisan u registar udruženja Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine kao predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH zbog upitne zakonitosti prilikom provođenja procedure njegovog izbora.

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine donijelo je 14. januara 2019. godine odluku da se prekida postupak izmjene i dopune registracije u registru udruženja, a koje je pokrenulo novoizabrano rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x