Ponosni u svojoj vjeri, na svojoj zemlji u svojoj tradiciji

Podijelite ovaj članak:

Piše: mr Admir Gluhić

Društvo u kojem su instalirani loši učitelji nauči vas kako da pravite loše škole i fakultete i tako izobrazujete loše stručnjake, nastavnike i profesore.

Društvo u kojem upravljaju ti loši stručnjaci, nastavnici i profesori poslije vas uči kako su vaša vjera, kultura i tradicija nazadni i dekadentni, kako nikako nisu u skladu sa vremenom u kojem živite, i da su takvi kakvi jesu, za vas štetni.

Takvo društvo, loše predvođeno prihvatiti će da je alkoholisanje, drogiranje, raskalašen stil života i zanemarivanje roditelja i rodbine čin koji je društveno prihvatljiv, koji je nadasve uobičajen i moderan.

Takav debelo pogrešno namješten sistem učiti će vas kako su vaši čestiti prethodnici i velikani ustvari izmišljene lažne veličine, i kako su oni ustvari bili zavedeni slabići i tuđinske sluge.

Plasirati će vam ideju i promovisati je svojim kanalima debelo pogrešno nasađenih likova u sistemu, kako su Hadis i Kur'an Časni, ništa više nego mračni tekstovi, koji navode na mržnju i ratove, a griješe, o kako samo griješe!

Plasirati će vam kako su vaši roditelji, vaša ulema i vaši učenjaci ustvari prosti ljudi staroga kova, polupismeni, neskloni učenju i napredovanju a pri tome tromi i skloni neradu i sluganstvu.

Osvijestimo se, dignimo visoko naša čela, učimo i slijedimo prave vrijednosti, budimo najbolji i pri tome trudimo se biti i najtolerantniji, ponosni u svojoj vjeri i na svojoj zemlji u svojoj tradiciji!

I neka znamo, za našu dekadenciju nisu krivi drugi, nego sistem kakvim smo ga mi kreirali.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x