Popravku automobila u BiH mu računali kao carinski prekršaj. Kazna 481 eura!

Podijelite ovaj članak:

Carinici na ulasku u Hrvatsku se iživljavaju na putnicima koji dolaze iz BiH, čak i onima koji su njihovi državljani. Sve više se pojavljuju vijesti o najnevjerovatnijim kaznama, a ova je za rubriku, vjerovali ili ne.
Portalu Gpmaljevac.com se javio vozač koji je kažnjen na Hrvatskoj granici zbog ugrađenih dijelova u njegov automobil kojeg je popravio u Bosni i Hercegovini jer se tamo pokvario.
Nisam ni znao da je carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje?!
Naime, muškarac koji je inače hrvatski državljanin je bio u Bosni i Hercegovini na području USK preko vikenda i tamo mu se desio kvar na vozilu. “Puko mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu,” navodi vozač i dodaje…
“Kako bi se mogao vratit ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dobio sam račun koji je iznosio 1660 KM i nakon par dana krenuo sam jučer, 13. marta preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući.”
Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je VELIKI carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igranka” kao da vozim drogu a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”
Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.
” Dakle, kažnjen sam što po njihovom ispada krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima”, navodi šokirani vozač.
On je najavio tužbu protiv carine HR jer smatra da je neopravdana a svi vi koji morate popravljati auto van EU savjet je da samo račun bacite, da nemate ovih problema.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x