Porodica iz Tešnja donirala zemljište za izgradnju fudbalskog terena

Podijelite ovaj članak:

NK TOŠK iz Tešnja objavio je novosti vezane za planove proširenja infrastrukture kluba. TOŠK nakon promjena u upravi planira graditi pomoćni teren, a u sklopu projekta objavili su informaciju o novoj imovini.

Dio zemlje su kupili, a ono što je zanimljivo, dio zemlje im je poklonila jedna tešanjska porodica. I to ne malo – čak 217 kvadratnih metara u Mekišu pored Tešnja.

“Zahvaljujemo se porodici Muslić koja je donirala 217 m2 za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu.

Ovim činom potpisivanja ugovora, napravili smo veliki korak za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu što je bio jedan od ciljeva Uprave Kluba.

Ovim putem se zahvaljujemo donatorima koji su omogućili kupovinu zemljišta za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu, gospodinu Kenanu Ahmetliću i kompaniji Mann+hummel Ba. Tešanj.

Zahvaljujemo se gospodinu Amaru Ćemanu i njegovom notarskom uredu na susretljivosti i predanom radu u riješavanju imovinsko – pravih odnosa, Komisiji za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu na predanom radu u rješavanju imovinsko – pravnih odnosa i izradi projektne dokumentacije za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu.”

NK TOŠK je još prije dvije godine obznanio želje i planove o izgradnji pomoćnog terena sa vještačkom travom.

“Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.”

TOŠK je trenutno u nezavidnoj poziciji na tabeli Prve lige Federacije BiH i sigurno da će u Tešnju učiniti sve da ne ispadnu u niži rang – prenosi Reprezentacija.ba.


Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x