Porodica nastradalog mladića iz Cazina: Nismo dopustili da nas isprovociraju, okupit ćemo se opet

Podijelite ovaj članak:
Nakon jučerašnjeg, drugog po redu, okupljanja građana koji traže istinu kako je stradao mladi košarkaš za Azur Terzića, oglasila se i porodica ovog mladića.
 Podsjećamo, Azur Terzić je nedavno nađen ispred jednog tržnog centra u Cazinu u besvijesnom stanju, sa slomljenom kičmom. Ustanovljeno je da je nesretni mladić pao kroz otvor za lift, ali porodica je uvjerena da je ovdje riječ o pokušaju ubistva.
Objavu prenosimo u cjelosti:

“Grade ljubavi i herojske mladosti” hvala!

Imam za vas i kratku poruku od našeg Azura, koji zna da ste svi sinoć bili tu zbog njega i podrške njemu, a koji me zvao nekoliko minuta nakon našeg završetka okupljanja:

“Hvala vam. Zahvali se svima i pozdravi. Vidimo se!”

Ponosan sam što smo ponovo bili mirni, dostojanstveni, hrabri i pametni!

I da znate, ovaj put za razliku od noći kada je Azur stradao, su radile mnoge kamere. Radile su kamere svih televizija, radili su svi vaši mobiteli, kamere naših fotografa, dronovi! I cijela domovina, dijaspora i regija je ovo vidjela i vidjet će!

Nismo dopustili da nas isprovociraju, a pokušali su. Zamislite, sram nas bilo što smo tu negdje se iskupili i došli. Zamislite, mi negdje po svom gradu ne možemo hodati i ne smijemo kročiti na trotoare, ceste koje smo mi plaćali ili privatnu imovinu na koju nam je to dozvoljeno. Zamislite, mediji na javnoj površini ne smiju snimati.

Iskupićemo se opet i tako ako bude trebalo svaki dan i biće nas svaki put sve više dok god ne saznamo istinu i dok počinioca ili počinioce ne stigne pravda – kojih treba da bude sram, kao i sve one koji nečasno rade svoj posao, a plaća ih ovaj narod!

PRAVDA ZA SVU NAŠU DJECU MIR, LJUBAV I SIGURNOST.

“I nemoj zbog tog tužna biti, nit’ AZURne suze liti. Kazniće ih naša raja, borićemo se do kraja.

Pravda je ko voda zvira što probije svaku branu, doletiće na krilima istina u zoru ranu!”

ŽIVI MLADOSTI!”- poručio je Haris Samardžić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x