Porodici u Sanskom Mostu izgorjela kuća, cijelo selo se skupilo i pomoglo im u obnovi

Podijelite ovaj članak:

MJEŠTANI sela Vrše, desetak kilometara udaljenog od Sanskog Mosta, pritekli su u pomoć svojim susjedima kojima je u požaru izgorjela kuća te su im izgradili novi krov, pišu Nezavisne novine

Admir Velić, jedan od organizatora akcije, otkrio je da su se u pomoć uključili svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili novčana sredstva i nabavili građevinski materijal, organizirali su zajedničku akciju i obnovili krov. 

“Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova obitelj imala normalne uvjete za život”, kazao je Velić za Nezavisne.

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti.

Vlasnici kuće su bračni par Šefik i Safija Zulić, a s njima žive njihov maloljetni sin i roditelji. 

Zulići kažu da im je u požaru, koji je izbio u petak u ranim jutarnjim satima, izgorjelo gotovo sve što su imali. Ustanovljeno je da je do požara došlo prilikom loženja vatre na gornjem katu nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih. 

Iako su im odmah nakon izbijanja požara susjedi pritekli u pomoć, a uskoro su stigli i vatrogasci, krov i gornji kat su potpuno izgorjeli. Također je tokom gašenja napravljena velika šteta u prizemnim prostorijama, pišu Nezavisne novine. Zulići su i dalje prisiljeni živjeti u takvoj kući jer nemaju drugu opciju.

Zahvalni su komšijama što su im pritrčali u pomoć baš sada kada im je to bilo najpotrebnije u životu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x