Posljednji ples malog princa

Nogometno umijeće i poseban dar koji Miralem ima i u kojem smo nerijetko uživali ostaje nam kao sjećanje na najbolje godine reprezentativnog fudbala u Bosni i Hercegovini.
Podijelite ovaj članak:

Mogao je Mire biti heroj Luksemburga ili reprezentivac Francuske, međutim birao je srcem i odabrao Bosnu i Hercegovinu. Odabrao i 16 godina kasnije oprašta se od najdražeg dresa, i ne nije se pokajao, odlazi puna srca.

Mnogi i to dobri poznavaoci fudbala ne bi mogli u jednom dahu a bez greške poredati sve ove klubove: FC Metz, Lyon, AS Roma, Juventus, Barcelona, BJK Bešiktaš, Al Sharjah…

A Mire, e on je tamo, u svakom od navedenih ostavljao pečat, čak i u samo 19 ligaških nastupa za veliku Barsu ostavio je pečat.

No krenimo redom, kao jedan od najmlađih prvotimaca FC Metz na samom početku svoje karijere, zatim kao supertalentovano pojačanje Lyona, kada se ovaj klub pitao i igrao značajnu ulogu u Evropi.

Put ga je odveo da kao jedan od najvećih veznih igrača u Evropi prije desetak godina preseli u Italiju, kao veliko pojačanje za koje su se klubovi otimali odlazi u redove Vučice iz Rima, gdje je uz velikog Totija u petogodišnjem boravku u Rimu dosegao nove visine u svojoj igri.

Nakon toga dočekao je i zenit karijere i prelazak u giganta fudbalskog svijeta, momčad Juventusa iz Torina. U Torinu se zadržao godinu manje nego u Rimu i u te četiri sezone doživio je toliko unapređenje svoje igre, da je 2020. godine dobio poziv koji se jednostavno ne odbija – prelazak u veliku Barcelonu.

Iako je tamo odigrao tek manje od 20 utakmica, u periodu kada je Barca lutala pri kreiranju nove ekipe, ostaje upisano kako je “Mali Princ” nosio dres ponosa Katalonje.

Nakon toga još jedna solidna sezona u Turskom gigantu Bešiktašu, i polako dolazak u predvečerje nogometne karijere i odlazak u ekipu Al Sharjah u nogometnu ligu UAE.

Screenshot

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine velikih 1️⃣1️⃣5️⃣ nastupa i 1️⃣8️⃣ pogodaka, i današnje zbogom najdražem dresu🇧🇦.

Nogometno umijeće i poseban dar koji Miralem ima i u kojem smo nerijetko uživali ostaje nam kao sjećanje na najbolje godine reprezentativnog fudbala u Bosni i Hercegovini.

Mire hvala ti ❤️🇧🇦

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x